Δημήτρης Μπούκας

Δημήτρης Μπούκας

Ο Δημήτρης Μπούκας είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στις Αστικές και Εμπορικές διαφορές και Τραπεζικός και Χρηματοοικονομικός Διαμεσολαβητής στον Ελληνικό Τραπεζικό Μεσολαβητή, ενώ έχει ολοκληρώσει και το Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαπραγματεύσεις του ADRcenter.

Παράλληλα, είναι πιστοποιημένος Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Certified DPO Executive) και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα συμμόρφωσης σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με επιπλέον σπουδές στη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ενώ έχει υπάρξει και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών και υπεύθυνος του τομέα Συνεργασιών και Ανάπτυξης του ADRpoint, του πρώτου ιδιωτικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών στην Ελλάδα πιστοποιημένου από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Εκτός από την πείρα του στη συμβουλευτική αλλά και μάχιμη δικηγορία, έχει ασχοληθεί ενεργά με την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών.

Είναι Συντονιστής του Ν.4469/2017 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών με πλούσια αρθρογραφία σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αλλά και συνεντεύξεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dboukasg/public_html/wp-includes/functions.php on line 4759